Mikko Korhosesta PGA:n Vuoden pelaaja – Karvinen, Walkamo ja Henttu muut palkitut

Vuoden pelaaja -palkinto ojennettiin Mikko Korhoselle, joka voitti palkinnon myös viime vuonna. Vuoden Pelaaja -palkinnosta äänestivät PGA:n pelaajajäsenet. Valinta Vuoden pelaajaksi lämmitti Korhosen mieltä.

”Onhan se hieno tunnustus, ja arvostan palkintoa, kun se tulee nimenomaan muilta pelaajilta. Suomessa on tällä hetkellä paljon kovia pelaajia, eivätkä tällaiset palkinnot ole itsestäänselvyyksiä”, Korhonen sanoo.

Korhosen, 39, kauden kohokohta oli Euroopan-kiertueeseen kuuluvan Volvo China Openin voitto. Kauteen 2019 mahtui paljon muitakin onnistumisia.

”Pelasin tasaisen kauden, ja jäin vain kolme kertaa ulos viikonlopun kierroksilta. Voitto oli paras juttu, mutta kauteen mahtui muitakin hienoja kokemuksia, kuten The Open. Jatkoonpääsy siellä oli kova juttu. Loppukautta leimasi se, että jokaisessa kilpailuissa tuli aina yksi huono kierros, joka vei mahdollisuudet kärkisijoituksiin. Loppukausi oli sen takia pettymys”, Euroopan-kiertueen rahalistalla sijalle 48 sijoittunut Korhonen sanoo.

Kaudella 2020 Korhosella on kaksi selkeää päätavoitetta, jotka hän on itselleen asettanut.

”Majorit ja olympialaiset ovat ne, mitkä siellä kilpailukalenterissa kiinnostavat eniten. Alkukaudesta olisi hyvä hinata itsensä maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon, ja sitä kautta aukeaisi paikka PGA Championshipiin”, maailmanlistalla sijalla 140 oleva Korhonen linjaa.

Vuoden valmentaja -palkinnon saajaksi PGA:n opettavat ammattilaiset äänestivät Timo Karvisen. Hänen valmennettavistaan Sami Välimäki nousi hienon kauden päätteeksi Euroopan-kiertueelle. Myös Eemil Alajärvi pelasi huippukauden voittamalla sekä Suomen että Itävallan avoimet amatöörimestaruudet.

Korhosen tavoin Karvinen oli mielissään, että arvostus tuli nimenomaan omilta kollegoilta.

”Aika nöyränä tässä otetaan palkinto vastaan. Se on hieno juttu, että pelaajat pärjäävät, ei tällaisia palkintoja muuten saisi”, Karvinen sanoo kiitollisena.

Karvisen työnkuva muuttuu oleellisesti tulevalla kaudella, kun Välimäen työpaikka siirtyy Euroopan-kiertueelle.

”Olen varmaan noin 10 kisassa mukana paikan päällä. Kaukokisoihin en lähde, mutta kun kiertue rantautuu Eurooppaan, niin olen kilpailuissa enemmän paikalla”, Karvinen kertoo.

PGA Suomi -palkinnon sai tänä vuonna Mika Walkamo. Hän toimi Suomen PGA:n puheenjohtajana vuosina 2008–2018. Walkamo muistelee aikaansa PGA:n puheenjohtajana lämmöllä.

”Oli mukava tehdä töitä PGA:n eteen kymmenen vuotta, ja otan nöyrin mielin tämän palkinnon vastaan. Suomen PGA:n asiat ovat tällä hetkellä mielestäni parhaalla mallilla, mitä ne ovat ikinä olleet”, Walkamo sanoo.

Vaikka Walkamo ei enää PGA:n puheenjohtajana toimikaan, rakkaus kilpagolfia kohtaan on säilynyt. Walkamon tavoitteena on käydä vuosittain seuraamassa muutamaa isoa ammattilaiskilpailua paikan päällä.

”Linna Golf on myös vahvasti naisgolfissa mukana, ja tuemme esimerkiksi LPGA-pelaaja Matilda Castrenia”, Walkamo kertoo.

Teaching Professional of the Year -palkinto annettiin tänä vuonna Tommi Hentulle. Koski-Golfissa työskentelevä Henttu on tehnyt vuosikaudet hyvää työtä sekä harrastaja- että kilpapelaajien parissa. Siitä yhtenä osoituksena toimii Koski-Golfin nousu Suomen kärkipään juniorikilpaseuraksi.

”Täällä on pitkä historia hyvästä junioritoiminnasta, ja meillä on vuosien varrella ollut paljon hyviä junioripelaajia, joista nykyiset juniorit ovat voineet ottaa mallia”, PGA:n jäsenenä vuodesta 2001 ollut Henttu kehuu.

Kilpagolfpuolella Hentun valmennettaviin kuuluvat muiden muassa LET-pelaaja Tiia Koivisto ja amatöörien EM-hopeaa kesällä voittanut Krista Junkkari. Valmennustyö on vain osa Hentun arkea, ja pääosa Hentun työajasta menee ryhmäopetusten ja yksityistuntien parissa.

”Ja meillä on täällä myös pro shop, jota pyöritämme. Eli ihan gripinvaihdosta alkaen tässä saa hommia painaa. Mutta on hienoa, että PGA:lla on useampia palkintokategorioita, jolloin meitä opettaviakin ammattilaisia pystytään huomioimaan”, Henttu korostaa.

Kategoriassa Ajankohtaista