Matilda Castrenista Suomen PGA:n kunniajäsen, Mikko Ilonen PGA hallitukseen

Suomalaista golfhistoriaa viime kaudella useaan kertaan tehnyt Matilda Castren on valittu ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kunniajäseneksi. Castren, 26, on järjestyksessään seitsemäs

henkilö (Sigge Nyström, Juhani Hämäläinen, Jarmo Sandelin, Göran Stubb, Pauli Pesonen & Mikko Ilonen), joka valitaan Suomen PGA:n kunniajäseneksi. Valinnasta päätti PGA:n hallitus torstaisessa kokouksessaan. Virallisesti asia julkaistiin torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä PGA Awards -tapahtumassa.

Castren saavutti viime kaudella kautta aikojen ensimmäisenä suomalaisnaisena voiton kivikovalla LPGA Tourilla, ja hän oli myös Euroopan joukkueen kantavia voimia Solheim Cupissa. Sen lisäksi hän otti voiton Turussa pelatussa Ladies European Tourin osakilpailussa, Gant Ladies Openissa.

Castren oli kunnianosoituksesta todella otettu.

”Oli iso yllätys saada tämä tunnustus. Olen todella ylpeä tästä jäsenyydestä, erityisesti kun katsoo Suomen PGA:n kunniajäsenten arvokasta listaa.”

Suomen PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen kuvailee Castrenin kautta uskomattomaksi, jossa onnistumiset seurasivat toisiaan.

”Matildan saavutukset eivät jätä mitään kyselyiden varaan, vaan valinta PGA:n kunniajäseneksi on itsestäänselvyys. On upeaa, että Suomeen saadaan tällaisia saavutuksia. Kuinka nopeasti tämä kaikki tapahtui, voitot yhden kauden aikana LPGA:lla ja LET:lla ja Solheim Cup -edustus, on todella huikeaa”, Kumpulainen sanoo.

Edellinen Suomen PGA:n kunniajäseneksi valittu henkilö oli Mikko Ilonen, joka sai kyseisen kunnian vuonna 2019. Torstaina tuli myös tieto, että Ilonen on valittu Suomen PGA:n hallitukseen.

”Se on iso ja hieno asia, että Mikko antaa oman osaamisensa suomalaisen golfin käyttöön”, Kumpulainen korostaa.

Kategoriassa Ajankohtaista