Casper Simbergiltä terävin aloitus PGA:n mestaruuskilpailuissa

Casper Simberg (kuva Juha Hakulinen)

Talissa käytävien Suomen PGA:n mestaruuskilpailujen toiseen päivään lähdetään Casper Simbergin johtaessa kilpailua. Simbergin (-2) ohella vain Kristian Kulokorpi (-1) pelasi avauspäivänä alle parin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena on Niclas Hellberg, joka pelasi tuloksen 71 (par).

Simbergin kohdalla voidaan puhua loistavasta loppukiristä, sillä hän oli kierrostaan 10 pelatun reiän jälkeen kaksi yli parin. Viimeisten kahdeksan reiän aikana St. Laurence Golfia edustava Simberg kuitenkin teki neljä komeaa birdieä, joiden avulla hän kiilasi Kulokorven edelle.

Kuten yleinen tulostaso osoittaa, Talin kenttä piti pelaajat torstaina tiukoilla. Samaa mieltä oli Simbergkin.

”Tuuli oli tosi puuskittainen koko päivän. Ei ollut helppoa tänään. Takaysi tuli vähän paremmin”, hän sanoi.

Tiukassa kilpailuruuhkassa muiden pelaajien tavoin tahkoava Simberg oli hieman pohtinut kilpailuun osallistumista, mutta päätyi lopulta tulemaan mukaan.

”On kunnia tulla pelaamaan PGA:n mestiksiä. Ja täällä Talissa on aina hieno tunnelma pelata. Kiva paikka tulla pelaamaan”, Simberg jutusteli pelien tauottua.

Kulokorpikin sanoi viihtyvänsä Talissa, vaikka hänen edellisestä kilpailustaan Talissa on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta. Siitä huolimatta peli kulki.

”Kyllä tämä kilpailu on aina kalenterissa. Olin vähän yllättynyt, että tuo tulos riitti kärkeen. Mutta tuuli oli todella vaikea”, ennen Simbergiä kilpailun kärkipaikalla ollut Kulokorpi sanoi.

Opettavista ammattilaisista kilpailunsa parhaiten aloitti Janne Martikainen, joka käytti avauspäivään 74 lyöntiä.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuulunut Rasmus Karlsson joutui sairastumisen takia jäämään kilpailusta sivuun.

Kilpailu jatkuu perjantaina, jolloin mukaan tulevat myös seniorisarjan kisailijat. Tuloksiin alla olevasta linkistä

https://finnishtour.fi/kilpailut/#/competition/3234917/results

Kategoriassa Ajankohtaista