Phil Kenyon jakoi oppejaan Helsingissä

Suomen PGA:n pitkäjänteinen työ ulkomaisten huippuvalmentajien tuomisesta Suomeen jatkui syyskuun toisella viikolla, kun maailman parhaisiin puttivalmentajiin lukeutuva Phil Kenyon oli Suomessa pitämässä kaksipäiväisen Putting Solutions -koulutuksen.

Yhteensä 13 PGA-opettajaa oli mukana Talissa järjestetyssä sertifioidussa koulutuksessa, jossa syvennyttiin Kenyonin luomaan Putting Solutions -valmennusfilosofiaan.

Kenyon jakaa puttaamisen seitsemään pääkohtaan, jotka jokainen sisältävät runsaasti eri alakohtia. Esimerkiksi pallon rullaamiseen liittyvät asiat Kenyon on jakanut kahdeksaan eri kohtaan, joten koulutuksen osallistujat pääsivät perehtymään todella syvälle puttaamisen ytimeen.

Kenyon järjestää Putting Solutions -koulutuksensa yleensä aina Britteinsaarilla, eikä koulutuksen saaminen Helsinkiin ollut mitenkään itsestäänselvyys.

”Olin täällä viime joulukuussa pitämässä yhden päivän mittaisen puttikoulutuksen. Sen jälkeen minulta kysyttiin, haluanko tulla uudelleen Suomeen pitämään tämän kaksipäiväisen, hieman syvemmälle menevän koulutuksen. Ja tulin todella mielelläni tänne uudelleen”, englantilainen Kenyon sanoi.

Kenyon kehui suomalaisten valmentajien innokkuutta ja oppimishalukkuutta, sillä ilman kunnon vuorovaikutusta koulutuspäivien sisältö jää kovin ohueksi.

”Täällä tuli paljon hyviä kysymyksiä, ja ihmiset olivat todella sitoutuneita tähän koulutukseen. Eikä kukaan nukahtanut”, Kenyon nauroi.

Kenyonin vierailun isäntänä toiminut Suomen PGA:n koulutustoimikunnan vetäjä ja Helsingin Golfklubin Head Pro Henrikki Tolonen oli todella vaikuttunut Kenyonin osaamisesta. Syy Kenyonin uudelle visiitille Suomeen oli Tolosen mukaan varsin selvä.

”Jos haluamme olla valmennuksessa maailman parhaita, meidän pitää oppia maailman parhailta valmentajilta. Jos haluamme kehittää meidän valmentajien tietotaitoa, miksi emme menisi suoraan sinne huipulle. Ja huomasimme viime vuonna, että Phil on todella mukava persoona, jonka kanssa haluamme tehdä pitkäjänteisempää yhteistyötä”, Tolonen perusteli.

Yksi koulutukseen osallistuneista PGA-opettajista oli Laukaan Peurunkagolfissa opettava Petri Parviainen, joka on viime vuosina keskittynyt opettamisessaan ja valmentamisessaan entistä enemmän nimenomaan putin maailmaan.

Parviaiselle Kenyonin teesit olivat entuudestaan tuttuja, mutta koulutuksen kautta hän sai entistä paremman kuvan putin kokonaisvaltaisesta opettamisesta.

”Vaikka Kenyon työskentelee maailman parhaiden pelaajien kanssa, niin samat asiat pätevät myös klubipelaajien kanssa. Se on meidän valmentajien työ osata kertoa se viesti harrastajille heidän realiteettiensa mukaan”, Parviainen korosti koulutuksen päätteeksi.

Pitkän uran ammattilaispelaajien puttivalmentajana tehneen Kenyonin oppeihin ovat luottaneet muun muassa Rory McIlroy, Justin Rose, Henrik Stenson, Tommy Fleetwood ja Alex Noren. Kenyon on jakanut oppejaan myös Suomen PGA:n yhteistyökumppanin Birdietimen TV-kirjastoon, joten tavallisella harrastajallakin on mahdollisuus päästä tutustumaan huippuvalmentajan oppeihin.

Kategoriassa Ajankohtaista