PGA:n kauden 2018 palkinnot

Vuoden Pelaaja – Mikko Korhonen
Vuoden Valmentaja – David Silva
PGA Suomi -palkinto – Audi Finland
Sigge Nyström -palkinto – Teemu Tyry
Teaching Professional of the Year – Sakari Aho

Vuoden Pelaajan valitsivat PGA:n pelaajajäsenet, ja valinta osui tänä vuonna Mikko Korhoseen. Uransa ensimmäisen Euroopan Tour -voittonsa kesäkuussa napannut Korhonen, 38, arvostaa Vuoden Pelaaja -palkinnon todella korkealle. ”Onhan tämä hieno juttu, että nimenomaan omat kollegat ovat äänestäneet minut Vuoden Pelaajaksi. Tämä on mahtava kunnia”, maailmanlistalla sijalla 109 oleva Korhonen kiittelee.

Kausi 2018 tarkoitti Korhoselle nousua maanosan kärkipään pelaajien joukkoon. ”Kausi meni hyvin tavoitteeseen. Voi sanoa, että se oli nappisuoritus. Kauden aikana tuli paljon hyviä sijoituksia, mutta totta kai siellä jäi jotain hampaankoloonkin.”

Tähänastista uraansa Korhonen pitää nousujohteisena, ja pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta. ”Eteenpäin on menty koko ajan. Välillä kehitys on ollut ehkä vähän hidasta, mutta silti suunta on koko ajan ollut eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen. Sinne pitää laatia hyvät tavoitteet, joita kohti mennään”, Korhonen tuumaa.

Huippukausi ei olisi tietenkään onnistunut ilman hyviä taustajoukkoja, joiden roolista Korhonenkin muistuttaa. ”Isot kiitokset perheelle ja tiimille.”

Vuoden Valmentaja -palkinnosta äänestivät PGA:n opettajajäsenet, ja tänä vuonna Vuoden Valmentajaksi valittiin David Silva. Portugalilainen Silva työskentelee Season Golf Academyn päävalmentajana. Hänen valmennettavansa menestyivät kauden aikana monella rintamalla, mutta suurimpana sulkana Silvan hattuun voidaan laittaa Kim Koivun luotsaaminen kolmeen Challenge Tour -voittoon ja nousuun Euroopan Tourille.

Valinta Vuoden Valmentajaksi yllätti Silvan, mutta hän ei jää sanattomaksi, kun hän alkaa pohtia palkinnon merkitystä. ”On todella iso kunnia tulla nimetyksi Vuoden Valmentajaksi. Kun miettii kautta 2018, kuinka historiallinen se oli suomalaisessa golfissa ja kuinka paljon Suomessa on hyviä golfvalmentajia, niin tunnen olevani onnekas saadessani tämän palkinnon. Tämä lisää entisestään motivaatiotani työskennellä suomalaisen golfin eteen parhaalla mahdollisella tavalla”, Silva sanoo.

Valmentajana toimiminen vaatii paljon työtä ja matkustelua, ja Silva korostaakin perheen tuen tärkeyttä valmentajan työssään. ”Isot kiitokset vaimolleni Sadulle sekä muulle perheelle täällä Suomessa ja Portugalissa”, Silva sanoo.

Silva työskentelee Season Golf Academyssa, eikä se ole mikään yhden miehen show. ”Isot kiitokset Roger Kempelle, Sanna Kujansuulle, Niklas Dahlgrenille ja Mia Uusitalolle. On harvinaista valmentajalle päästä työskentelemään vain nuorten ja huippupelaajien parissa, ja olen siitä todella onnellinen. Kiitos totta kai myös pelaajille, jotka luottavat minuun”, Silva kiittää.

Loppuun Silva nostaa vielä esille yhteistyön voiman, joka vie suomalaista golfia eteenpäin. ”Kiitos Suomen PGA:lle, Suomen Golfliitolle, kaikille valmentajille ja pelaajille, jotka ovat toivottaneet minut tervetulleeksi suomalaiseen golfperheeseen. Uskon, että yhteistyöllä, päättäväisyydellä ja oikeisiin asioihin keskittymällä suomalainen golf kehittyy ja menee eteenpäin”, Silva päättää.

PGA Suomi -palkinto myönnettiin tänä vuonna Audi Finlandille. Palkintoperusteina olivat Audi Finlandin pitkä tuki suomalaiseen golfiin ja etenkin kilpagolfiin.

Audi Finlandin markkinointipäällikkö Pekka Martikainen sanoo, että mukanaolo golfissa on Audille mahdollisuus tavata asiakkaitaan ympäristössä, jossa he viihtyvät ja haluavat viettää aikaa. ”Haluammekin tässä vaiheessa kiittää kaikkia niitä golfaavia asiakkaitamme, jotka ovat valinneet Audin, ja nauttivat ajamisesta ja pelaamisesta ympäri Suomen”, Martikainen sanoo.

Mitä tunteita PGA Suomi -palkinto Audi Finlandissa herättää?

”Audi Finland on toiminut jo vuosia monipuolisesti golfin parissa, yhteistyössä useiden kenttien, pelaajien, valmentajien, tapahtumajärjestäjien – ja myös Suomen PGA:n kanssa. PGA Suomi -palkinto on hieno kunnianosoitus Audille pitkäjänteisestä ja aktiivisesta läsnäolosta golfin parissa Suomessa. Arvostamme suuresti lajin ammattilaisjärjestöltä saamaamme palkintoa”, Martikainen jatkaa.

Audi on ollut Suomen PGA:n pitkäaikainen pääyhteistyökumppani, ja yhteistyö on ollut hedelmällistä molempiin suuntiin. ”Suomen PGA on arvostettu järjestö, jonka pyrkimyksenä on muun muassa edistää kiinnostusta golfurheiluun, järjestää golftapahtumia, sekä harjoittaa ammatillista valistus-, tiedotus-, ja koulutustoimintaa. Nämä ovat asioita, joita myös Audilla haluamme olla mukana tukemassa ja joiden kautta uskomme, että laji voi pysyä elinvoimaisena ja kehittyä edelleen”, Martikainen muistuttaa.

Sigge Nyström -palkinto jaetaan golfopettajan työn ja arvojen vaalimisesta. Palkinnon saa tänä vuonna pitkän päivätyön prona ja golftoimittajana tehnyt Teemu Tyry.

Tyryllä on suuri arvostus Sigge Nyströmiäkohtaan. ”Sigge Nyström oli minulle ja kaikille Talissa golfia pelanneille vuosikymmenten ajan oman alansa auktoriteetti, joka saavutti asemansa jämptillä ja ihmisläheisellä asenteellaan. Siggen yksityiselämässä ja suomalaisen golfin eteen tehdyn työn kautta tehdyissä uhrauksissa on ainesta monipuoliselle sankaritarinalle. Olin etuoikeutettu päästessäni caddiemasterina kuuntelemaan isojen poikien golftarinoita Siggen työhuoneen naapurissa”, Tyry sanoo.

”Juniori-ikäisille hän oli lämmin isähahmo ja miehen malli, jonka puoleen oli luonnollista kääntyä kaikissa golfiin liittyvissä haasteissa. Sitoutuneisuus työhön ja nöyryys olivat hyveitä, joita Siggen kanssa vuorovaikutuksessa olleet saivat kokea koko hänen uskomattoman pitkän uransa ajan. Sigge Nyströmillä oli valtava vaikutus arvomaailmaani ja ammatinvalintaani. Tuntuu upealta ottaa vastaan hänen nimeään kantava tunnustus golfin eteen tehdystä työstä.”

Teaching Professional of the Year -palkinto ojennetaan tänä vuonna Aura Golfin Sakari Aholle. Vuodesta 2000 asti Aura Golfin päävalmentajana toiminut Aho on tehnyt laadukasta työtä Turussa niin perusgolfareiden kuin kilpagolfareidenkin parissa.

”Arvostan tunnustusta aivan älyttömän paljon, vaikka niiden takia tätä työtä ei tehdäkään. Töitä tehdään aivan muista motiiveista, ja sitä on aika kriittinen omaa työtään kohti, mutta on hienoa, jos joku ulkopuolinen antaa tällaisen tunnustuksen. Se antaa motivaatiota tehdä asioita entistä paremmin”, Aho sanoo kiitollisena.

Ahon, 48, tausta on kilpapelaajana, mutta opetuspuolella hän tekee töitä kaikentasoisten golfareiden kanssa. ”Ainakin puolet työajasta on tällä hetkellä kilpavalmennusta. Meillä on hyviä pelaajia tällä hetkellä. Mutta tykkään ihan yhtä paljon tehdä töitä harrastajien kanssa. Kaikki käy, jos näin sanotaan.”

Ahon ura Aura Golfissa on jatkunut todella kauan, ja Ruissalon suuntaan hän antaakin kiitosta hyvästä yhteistyöstä. ”Meillä on ollut aina hyvä yhteisö tehdä töitä. Olen saanut toteuttaa omaa näkemystäni, mutta olen samalla saanut yhteisöltä tukea ja uusia ajatuksia”, Aho sanoo.

 

Kategoriassa Ajankohtaista