Minea Blomqvist-Kakko Suomen PGA:n kunniajäseneksi

Minea kunniajäsen Pauli Pesosen (vas), kunniapuheenjohtaja Asko Arkkolan ja kunniajäsen Mikko Ilosen kanssa

Komean uran ammattilaisviheriöillä tehnyt Minea Blomqvist-Kakko on valittu ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kunniajäseneksi. Kunnianosoitus julkistettiin torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä palkintogaalassa.

Blomqvist-Kakko, 37, teki vuonna 2003 käynnistyneellä ammattilaisurallaan suomalaista golfhistoriaa useaan otteeseen. Vuonna 2004 Blomqvist-Kakosta tuli historian ensimmäinen pääkiertueilla voittanut suomalaispelaaja, kun hän voitti Unkarissa pelatun Ladies Central European Openin. Saman vuoden Women’s British Openissa hän pelasi kaikkien aikojen alhaisimman kierrostuloksen (62 lyöntiä) miesten ja naisten major-kilpailuissa. Kauden 2004 päätteeksi Blomqvist-Kakko palkittiin Ladies European Tourin vuoden tulokkaana.

Ennakkoluulottomasti golfmaailman kärkeä tavoitellut Blomqvist-Kakko oli ensimmäinen suomalainen LPGA Tourilla, kun hän pääsi kiertueelle mukaan vuonna 2006. Uran ehdottomiin tähtihetkiin puolestaan kuului Finnair Masters -kilpailun voitto Talin kentällä vuonna 2008.

Palkintogaalan tunnelmissa Blomqvist-Kakko kertoi, miltä tuntuu olla Suomen PGA:n tuore kunniajäsen.

”Tämä on mieletön kunnia. Elän ja hengitän golfia. On hienoa päästä tällaiseen kunniajäsenporukkaan mukaan.”

Golfari Roope Kakon kanssa naimisissa oleva Blomqvist-Kakko antoi arvoa sille, että hänen kunniajäsenyytensä julkistettiin nimenomaan ammattilaisgolfjärjestön vuotuisessa juhlassa.

”Tämä oli hieno päätös uralleni. Ja vielä täällä PGA:n gaalassa, missä oli omat tärkeät ihmiset läsnä. Sain kiittää myös rakasta miestäni siitä yhteisestä matkasta, minkä olemme golfin parissa saaneet jakaa”, yli 20 vuotta Kakon kanssa yhdessä ollut Blomqvist-Kakko totesi.

Vaikka Blomqvist-Kakon kilpagolfura tuli päätökseen reilut kaksi vuotta sitten, golfia hän ei ole jättämässä. Tyttöjen maajoukkuevalmentajana tällä hetkellä työskentelevä Blomqvist-Kakko sanoo olevansa unelmatyössään.

”Minun työni golfin eteen jatkuu. En ikinä ajatellut, että työ loppuu, kun kilpaileminen loppuu, vaan se jatkuu golfin parissa”, Blomqvist-Kakko sanoo omaan iloiseen tapaansa.

Kategoriassa Ajankohtaista