Kriteerit PGA:n jäsenyyden saamiseksi – Ammatilaispelaajat

Jäsenkategoria – Ammattilaispelaajat / Tournament Players

1. Kokelasjäsenet

PGA:n sääntöjen mukaan yhdistyksen hallitus voi hyväksyä kokelasjäseniksi henkilöitä, jotka täyttävät vain osan täysjäsenvaatimuksista. Tällöin jäseneksi hakevan on osoitettava, että hänen tarkoituksenaan on suorittaa myös puuttuvat osat vaatimuksista.

PGA:n kokelasjäsen saa yhdistyksen kokelasjäsenkortin käyttöön. Kokelasjäsenellä on osanotto-, puhe- ja aloiteoikeus yhdistyksen kokouksissa, mutta ei äänioikeutta.

Kokelasjäsenellä on osallistumisoikeus yhdistyksen järjestämiin koulutus- ja kilpailutapahtumiin.

PGA:n logon ja virallisen jäsenkortin saa käyttöön, kun täyttää yhdistyksen täysjäsenyyteen vaadittavat kriteerit.

Kriteerit kokelasjäsenyyteen

Koulutus

Pelaajan tulee osallistua PGA:n järjestämään Ammattilaispelaajien koulutustilaisuuteen ja olla mukana jokaisella luennolla.

Pelitaito

PGA:n suositus enimmäistasoituksesta on miehillä sekä naisilla 0,0.

Miehille kokelasjäsenyyteen vaaditaan riittävää pelioikeutta jollekin ammattilaisgolfkiertueelle. Näihin kuuluu mm. Nordea Tourin (Ruotsi) ja 15, Ecco Tourin (Tanska) kategoriat joilla pääsee pelaamaan suurimman osan kilpailuista.

Naisille pelioikeus tulee olla vastaavan tasoisille kiertueille kuin miehilläkin. Näihin kuuluu mm. Nordea Tourin (Ruotsi) sijat 51-100.

Toiminta

Kokelasjäsenyyttä hakevalla henkilöllä tulee olla selkeä aikomus ja velvollisuus pelata golfia ammatikseen.

Suomen PGA:n suosittelemia nimikkeitä ovat: PGA Kokelasjäsen, PGA Tournament Player Trainee

2. Täysjäsenet

PGA:n sääntöjen mukaan yhdistyksen jäsenyys myönnetään hallituksen toimesta.

PGA:n täysjäsen saa yhdistyksen virallisen jäsenkortin ja logon käyttöönsä. Täysjäsenellä on osanotto-, puhe-, aloite- ja äänioikeus yhdistyksen kokouksissa.

Täysjäsenellä on osallistumisoikeus kaikkiin yhdistyksen järjestämiin koulutus- ja kilpailutapahtumiin.

Kriteerit täysjäsenyyteen

Pelitaito

PGA:n suositus enimmäistasoituksesta on miehillä sekä naisilla 0,0.

Täysjäsenyyteen vaaditaan pelioikeutta jollekin merkittävälle kansainväliselle golfkiertueelle. Näihin kuuluvat miehille mm. Nordea, Ecco, Challenge, Eurooppa, WebCom, USPGA, Sunshine (Etelä-Afrikka), Asia, Japan, Canada ja muut vastaavat kiertueet. Kiertueiden kategoriatarkennukset ovat saataville erikseen (muuttuvat vuosittain).

Nordic Liigan ja samalla myös Finnish Tourin pelaajalle (miehet) voidaan myöntää yhdistyksen täysjäsenyys, jos kilpailumenestys on ollut riittävän hyvä. Tämä tarkoittaa sijoittumista Nordic Liigan lopullisella rankingilla sijoille 1-75, Suomen PGA:n Order of Meritillä sijoille 1-20 tai Finnish Tourin omalla ranking listalla sijoille 1-15.

Naisille pelioikeus tulee olla vastaavan tasoisille kiertueille kuin miehilläkin. Näihin kuuluu mm. LPGA ja Ladies European Tour, Ladies Access Tour sekä Nordea Tourin (Ruotsi) sijat 1-50. Muiden kiertueiden kategoriatarkennukset ovat saatavilla erikseen.

Toiminta

Täysjäsenyyttä hakevalla henkilöllä tulee olla selkeä aikomus ja velvollisuus osallistua jonkun merkittävän kansainvälisen kiertueen karsintoihin sekä pelata golfia päätoimisesti ammatikseen.

Suomen PGA:n suosittelemia nimikkeitä ovat: PGA Ammattilaispelaaja, PGA Tournament Player

Huom! Loukkaantumis- tai sairastumistapauksissa ja yhdistyksen hallituksen päätöksellä voidaan tehdä poikkeuksia.