Golfliitto ja PGA jatkavat yhteistyötä

Golfliitto ja PGA ovat solmineet uuden yhteistyösopimuksen vuoden 2024 loppuun asti. Yhteistyön tavoitteena on edistää suomalaista kilpagolfia ja golfvalmennusta. Sopimuksen kaksi keskeistä osaa ovat koulutustoiminta ja kotimaisen pääkiertue Finnish Tourin kehittäminen.

Finnish Tour saatiin Golfliiton ja PGA: n yhteistyönä integroitua eurooppalaiseen kilpailujärjestelmään viime vuonna, ja yhteisenä tavoitteena on lujittaa kiertueen asemaa entisestään. Kotimaan pääkiertueelle on oleellista, että suomenmestaruuskilpailut ja Suomessa pelattavat Nordic Liiga -satelliittikiertueiden osakilpailut ovat osana Finnish Touria. Kiertueen kilpailukykyä nostamalla voidaan myös tarjota toimintaan sitoutuneille yhteistyökumppaneille laadukkaita vastineita.

Toinen sopimuksen kivijalka keskittyy koulutukseen, joka on keskeisessä roolissa kilpagolfin elinvoiman ja menestyksen takana. Golfliiton ja PGA: n yhteinen työryhmä käy läpi vuosittaisen koulutuskalenterin, sopii koulutusten toteutustavoista ja määrittelee koulutustasot. Golfliitto myös tukee PGA: ta jäsentensä jatkokoulutusten järjestämisessä. Yksi hyvä esimerkki suomalaisen golfopetuksen edistämisestä on vuonna 2023 pilotoitu Kilpavalmentajakoulutus ja sen kehitystyö.

Vuonna 2021 uudistettu golfvalmentajatutkintoon tähtäävä polku on kolmiportainen. Golfliitto vastaa peruskoulutusten toteutuksesta eli kahdesta ensimmäisestä portaasta Seuraohjaajatoiminnan perusteet ja Golfopettajakoulutus. Ylin valmentajakoulutuksen taso, Golfvalmentajan ammattitutkinto, järjestetään kolmikannassa Golfliiton, PGA: n ja urheiluopistojen kanssa.

”On hienoa, että yhteistyö jatkuu. Yhteistyö on keskeinen keino huippu-urheilun strategisten tavoitteiden saavuttamisessa. Keskiössä jatkavat panostukset pelaajapolkuun ja osaamisen kehittämiseen”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

”SGL-sopimus on yksi järjestömme merkittävimmistä yhteistyösopimuksistamme. Se on toisaalta tuonut vakautta PGA: n toimintaan, mutta erityisesti tuonut jatkokoulutuksiamme paremmin jäsentemme  saataville kun olemme voineet käyttää sopimuksen tuomaa resurssia koulutusten subventointiin. Osaavat golfopettajat ympäri Suomen osaltaan varmistavat golfin kasvun ja hyvinvoinnin maassamme”, PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso kertoo.

Kategoriassa Ajankohtaista