Golfliiton ja PGA:n yhteistyö laajenee

Golfliitto ja PGA ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen vuoden 2023 loppuun asti. Yhteistyön tavoitteena on edistää suomalaista kilpagolfia ja golfvalmennusta. Sopimuksen kaksi keskeistä osaa ovat koulutustoiminta ja kotimaisen pääkiertue Finnish Tourin kehittäminen.

Panostukset PGA:n hallinnoimaan Finnish Touriin lisääntyvät, ja Golfliitosta tulee yksi kiertueen pääyhteistyökumppani. Finnish Touria halutaan kehittää yhdessä entistä kilpailukykyisemmäksi ja saada se osaksi pohjoismaista satelliittikiertue Nordic Leagueta. Kaudella 2021 tavoitteena on saada kaksi yhteiskilpailua Suomeen.

Kilpailujärjestelmällä on tärkeä rooli pelaajapolussa, ja sen vahvistaminen mahdollistaa luontevat portaat ylöspäin kohti kovempia kiertueita aina juniorista ammattilaispelaajaan asti.

Toinen sopimuksen kivijalka keskittyy koulutukseen. Valmennuskoulutusta ollaan parhaillaan uudistamassa, ja uuden sopimuksen myötä vastuunjakoa on selkeytetty. Golfliiton ja PGA:n yhteinen johtoryhmä käy läpi koulutusten rakenteet ja sisällöt sekä sisällöntuotannon. Nykyisestä viidestä golfvalmentajatutkintoon johtavasta portaasta siirrytään kolmeen, ja joustavuutta lisätään.

Valtakunnallisesti osaamisen kehittämiseen panostetaan alueellisilla ohjaaja- ja valmentajakoulutuksilla. Golfliitto myös tukee PGA:ta jäsentensä jatkokoulutusten järjestämisessä.

”Olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu ja jalostuu entisestään. Viimeiset kolme vuotta ovat sujuneet hyvin ja odotamme innolla seuraavaa kolmivuotiskautta. Golfopettajien koulutus on yksi lajin tärkeimmistä osa-alueista joka hyödyttää koko golfyhteisöä, niin huipulle tähtääviä kuin aivan golfharrastuksen alussa olevia golfareita. Näemme asian Golfliiton kanssa samalla tavalla ja panostamme jatkossakin golfopettajien ja -valmentajien osaamiseen”, PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen kertoo.

”Yhteistyön syventyminen on hieno asia. Sopimuksen molemmat kärjet tukevat kilpagolfin top50-tavoitetta. Vahvan pelaajapolun lisäksi on myös tärkeää, että koulutustoiminta kohtaa kilpaurheilun tarpeet. Kansainväliseen vaatimustasoon perehtyminen ja rakenteisiin saaminen on merkittävässä roolissa, ja tähän tullaan kohdistamaan myös OKM:n tehostamistukea”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen summaa.

Kategoriassa Ajankohtaista