Alex Hietala lähtee haastamaan kokeneempia pelureita PGA:n mestaruuskilpailuihin

Keski-Euroopassa Pro Golf Tourilla pelaava Alex Hietala on jännän paikan äärellä tiistaina, kun hän astelee Vuosaari Links -kentän ykköstiille. Hän osallistuu nimittäin ensimmäistä kertaa Suomen PGA:n mestaruuskilpailuihin, eikä ole ihan varma, mitä tuleman pitää.

”Minähän olen ihan rookie. Jännittää, tuleeko joku rookie-kaste. En ole ihan perinteistä selvillä, mitä siellä tapahtuu. Innokkaana lähdetään katsomaan, miltä PGA:n mestaruuskilpailut näyttävät”, Hietala sanoo päivää ennen kilpailun alkua.

PGA:n mestaruuskilpailu on Hietalan kolmas kilpailu tällä kaudella Suomessa. Alkukaudesta hän pelasi Finnish Tourin osakilpailun Kullo Golfissa, ja Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa hän oli myös mukana.

Vuosaareen vasemmalta puolelta pelaava Hietala lähtee odottavissa tunnelmissa. Peli ei ole viime aikoina kulkenut ihan niin hyvin kuin hän olisi toivonut.

”Vähän on ollut ankea loppukausi. Periaatteessa peli on hyvää, eikä ole mitään suurempaa stressiä millään osa-alueella.”

Tiistaista torstaihin käytävän kilpailun areenana toimiva Vuosaari Links on nimensä mukaisesti links-henkinen kenttä, jossa vallitseva sää näyttelee suurta roolia kentän vaikeuden osalta. Sen Hietalakin tiedostaa.

”Riippuen kelistä, Vuosaaren kenttä on aika saatavilla. Siellä on paljon väyliä, missä on mahdollista tehdä birdiejä”, hän sanoo.

PGA:n mestaruuskilpailujen yleisessä sarjassa on mukana 27 pelaajaa. Keskiviikkona käynnistävässä seniorisarjassa on tänä vuonna paikalla kymmenen ammattilaista.

Alex Hietala

Viime vuonna PGA:n mestaruutta juhli Niclas Hellberg, joka on mukana puolustamassa titteliään.

Kategoriassa Ajankohtaista