SUOMEN PGA RY
PROFESSIONAL
GOLFERS´
ASSOCIATION
Uutiset
JAAKKO MÄKITALOSTA PGA:n MESTARI 2018 

Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalosai torstaina nimensä arvokkaaseen kiertopalkintoon, kun hän voitti ammattilaisgolfjärjestö PGA:n mestaruuden Audi PGA Finland Championship -kilpailussa. Mäkitalon kolmen kierroksen yhteistulos Hirsala Golfissa pelatussa kilpailussa oli -3 (69–76–68). Voitostaan hän ansaitsi 2650 euroa. Kilpailussa toiseksi tuli Peter Erofejeff (par), ja kolmas oli Niclas Hellberg (+1).

 PGA:n seniorijäsenten mestaruuskilpailussa Kytäjä Golfin Antti Vaalas (81–79, +16) otti ylivoimaisen voiton.

PGA:n mestaruus oli Mäkitalon pitkän ammattilaisuran ensimmäinen, ja kokenut pelimies arvostaa voittoa todella korkealle.

”Tämä on niitä kilpailuja, jonka haluaa nimenomaan voittaa, eikä muilla sijoituksilla ole niin väliä. Vaikka tässä rahapalkinnoista pelataankin, niin nimen saaminen tuon pokaalin kylkeen tuntuu hienolta”, Mäkitalo sanoi.

Mäkitalo lähti päätöspäivään viisi lyöntiä Erofejeffin takaa. Lähes virheetöntä peliä esittänyt Mäkitalo ajoi Erofejeffin eron kiinni takaysin puolivälissä, mutta vahvasti pelannut Hellberg oli vielä hänen edellään tuloksissa. Hellbergin loppukierros oli kuitenkin synkkä: hän pelasi viimeiset kuusi reikää tulokseen +5. Mäkitalo taas pelasi vahvasti loppuun asti, ja viimeisen reiän bogey oli vain kauneusvirhe muuten hienossa tuloskortissa.

”Tänään oli tämän kilpailun ensimmäinen kunnon golfpäivä. Ensimmäisen päivän pelasti puttaaminen, toisen päivän pilasi puttaaminen, mutta tänään oli sellainen päivä, ettei ennen viimeistä väylää bogey ollut lähelläkään. Ja viimeisellä tein vesiesteen kautta hyvän bogeyn. Tämä päivä oli sellaista minulle tyypillistä hyvää lyömistä”, Mäkitalo kertoi kilpailustaan.

Hirsalassa pelattiin hienokuntoisella mutta vaikealla kentällä, joka erotteli pelaajat rankalla kädellä toisistaan. Mäkitalon kommentit kentästä olivat pelkästään positiivisia.

”Pelasimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman siirtosääntöä, eli väylät olivat täydellisessä kunnossa. Minulla ei ollut koko kilpailussa kertaakaan sellaista tilannetta väylällä, että pallo olisi maannut huonosti. Kenttä saa arvosanaksi täyden kympin!” Mäkitalo suitsutti.

Mäkitalo on pelannut alkukaudesta ahkerasti, ja nyt kahden lapsen isä ajatteli ottaa muutaman viikon hieman rauhallisemmin.

PGA:n kilpailukalenterissa on seuraavaksi reikäpelin SM-kilpailut, jotka pelataan heinäkuun ensimmäisellä viikolla Suur-Helsingin Golfissa.

 

(Suomen PGA ry 29.6.2018)
«« Edelliselle sivulle

Lisätietoa

TOURIT

Sivujen tuotanto: golfpiste.com