SUOMEN PGA RY
PROFESSIONAL
GOLFERS´
ASSOCIATION
Uutiset
Mikko Ilosen avauskilpailu Suomen PGA:n jäsenenä 

Mikko Ilonen pääsee pelaamaan kutsuilla ja villeillä korteilla Eurooppa ja Challenge Tour –kilpailuja, vaikka hänellä ei kategoriaa kiertueille olekaan. Käytännössä kiertueiden ’kortin’ voi saada maksamalla kyseisen kiertueen jäsenmaksun, muiden kriteereiden ollessa kunnossa. Challenge Tourin kortin voi saada esim. PGA:n jäsen, joka maksaa CT -jäsenmaksun 115 puntaa. Kauden päätteeksi Order of Meritille hyväksytyksi pitää pelata vähintään kuusi kilpailua.

Eurooppa Tourille voi saada ’Affiliated Membershipin’, jos pelaajalla ei ole kategoriaa karsinnoista tai aikaisempien vuosien CT tai ET –rahalistoilta. Tällöin jäsenmaksu on 2.000 puntaa ja kutsuja kilpailuihin voi saada maksimissaan seitsemän. Vain jos pelaaja menestyy kilpailuissa ja ansaitsee seitsemässä kilpailussa enemmän palkintorahaa kuin edellisen vuoden Order of Meritin 115s pelaaja (n. 70.000 puntaa), niin kutsuja voi saada lisää.

Ilonen tulee saamaan kutsuja ET ja CT –kilpailuihin manageritoimistonsa kautta sekä myös Suomen PGA:n vaihtamien villien korttien avulla. Ilonen on tehnyt sopimuksen CSS Stellar Golf Ltd:n kanssa, jotka hoitavat mm. Nick Faldon asioita. Managerina toimii John Simpson, joka oli aikaisemmin International Management Groupissa.

Mikko Ilosen ET –avaus ei valitettavasti sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Erittäin sateisissa olosuhteissa pelattua kilpailua keskeytettiin useaan otteeseen ja ’cut’ muodostui 140 lyöntiin. Ilonen pelasi kierrokset 71,74 (+5) 145 ja karsiutui jatkosta. Kilpailun voitti lopulta Jose Maria Olazabal tuloksella 268 (-12).

Ilonen pelaa heti perään toisen ET –kilpailun, Benson & Hedges International Openin, Englannissa. Erittäin tärkeää on menestys alkukauden kilpailuissa, jotta itseluottamus ei pääse rapistumaan. Odotukset ovat Mikolta korkeat, mutta kannattaa muistaa, ettei aikaisempaa menestystä ole edes Challenge Tour -tasolta, joten näissäkin kilpailuissa tulee olemaan kova tekeminen hyvän kategorian saavuttamiseksi.

Ilonen pelaa tulevan kauden aikana Suomessakin varmasti muutamia kilpailuja, mutta aikataulu ei ole vielä ihan selvä.

 

(Suomen PGA ry 6.5.2001)
«« Edelliselle sivulle

Lisätietoa

TOURIT

Sivujen tuotanto: golfpiste.com