SUOMEN PGA RY
PROFESSIONAL
GOLFERS´
ASSOCIATION
Uutiset
Suomen PGA palkitsi Mikko Ilosen Vuoden pelaajana 

Ilonen, Vellamo ja Rauhala
Ilonen, Vellamo ja Rauhala

Ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kauden 2016 palkittavat ovat selvillä. PGA:n Vuoden pelaaja -palkinnon sai tasaisen kauden Euroopan Tourilla pelannut Mikko Ilonen. Valinnan tekivät PGA:n jäsenet.

Kiertueen rahalistalla sijalle 58 sijoittuneen Ilosen kauden paras sijoitus oli Turkin kilpailussa saavutettu kymmenes sija. Palkintorahaa Ilonen ansaitsi kauden aikana 636 463 euroa.

Valinta vuoden parhaaksi pelaajaksi lämmitti Ilosen mieltä, mutta hän halusi nostaa myös toisen pelaajan nimen esille Vuoden pelaajasta puhuttaessa.

”Olen totta kai iloinen, että tunnustus jälleen kerran osui omalle kohdalle. Mutta sanoin jo muutama vuosi sitten, että olisi hienoa, jos tunnustukset kiertäisivät nuoremmillekin välillä. Ja jos saisin laittaa tunnustusta eteenpäin, niin laittaisin tuonne nuoremmalle polvelle, Oliver Lindellin suuntaan. Hän taisi voittaa viisi kilpailua tällä kaudella”, kehui Ilonen 18-vuotiasta lupausta.

Kuluneen kauden mieleenpainuvimpana hetkenä Ilonen nosti esille Rion olympialaiset. Myös muita positiivia asioita kauteen mahtui.

”Kauden isoimmissa kilpailuissa tuli hyviä viikkoja. Olin niillä viikoilla enemmän balanssissa kuin ehkä pienemmissä kilpailuissa. Vaikka kärkisijoituksia ei tullut ollenkaan, tuli isoissa kisoissa hyviä viikkoja, joiden ansioista sijoitus rahalistalla oli tuollainen”, Ilonen puntaroi kauttaan.

Vuoden valmentajaksiPGA:n jäsenet valitsivat muun muassa Mikko Ilosen taustalla vaikuttavan Timo Rauhalan.

”Tämä on hieno kunnianosoitus. Tuntuu hyvältä.”

Rauhalan katseet ovat osaltaan jo tulevaisuudessa, johon hän katsoo positiivisin mielin.

”Elämme uuden ajan alussa. Nyt kun Hanna Hartikaisesta tuli Golfliiton uusi puheenjohtaja, pääsemme aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä yhteistyön, jota suomalaisen golfin eteenpäin vieminen vaatii. Edustan itse tällaista mahdollisuuksien maailmaa, ja toivon nyt, että uuden puheenjohtajan avulla pystymme auttamaan nuorten pelaajien pääsyä kohti heidän tavoitteitaan ja unelmiaan”, Rauhala sanoi toiveikkaana.

PGA Teaching Professional of the Year -palkinnon saaja oli tänä vuonna Archipelagia Golf Clubin Jan Vellamo. Palkintoperusteena oli muun muassa aktiivinen jatkokouluttautuminen.

 ”Olen aina sanonut, että siinä vaiheessa, kun halu itsensä kehittämiseen loppuu, keksin jotain muuta puuhaa. Minulla on hirveä kipinä itseni kehittämiseen. Käyn kaikissa koulutuksissa, mihin vain on mahdollista mennä, niin Suomen PGA:n järjestämissä koulutuksissa kuin ulkomaillakin. PGA:n koulutukset ovat itse asiassa vaikuttaneet eniten jokapäiväiseen toimintaani valmennettavieni parissa”, Vellamo paljasti.

 Sigge Nyström -palkinto jaetaan golfopettajan työn edistämisestä ja arvojen vaalimisesta. Tänä vuonna palkinnon sai Reima Kaija. Pitkän työuran golfopettajana ja -valmentajana tehnyt Kaija otti palkinnon vastaan nöyrin mielin.

 ”Kiva, että saa arvostusta. Pidän tätä erityisesti työurapalkintona. Kun miettii aikaa taaksepäin, niin pitää olla kiitollinen kaikelle sille, mitä golfyhteisö ja PGA-kollegat ovat antaneet”, Kaija sanoi.

 PGA Suomi -palkinto myönnetään suomalaisen ammattilaisgolfin eteen tehdystä merkittävästä työstä. Palkinto päätettiin tänä vuonna jakaa Vierumäelle, joka järjesti Suomen Challenge Tour -osakilpailun elokuun puolessa välissä.

 Vierumäen toimitusjohtaja Jan Ruoho kiitti palkinnosta koko Vierumäen puolesta.

 ”Kiva, kun kovasta työstä kiitetään julkisesti. Palkinnot ovat aina hienoja, ja on mukavaa, että huomioidaan, kun olemme tehneet töitä koko Suomi-golfin eteen. Challenge Tour -kilpailun järjestäminen oli todella iso puristus, eikä sitä osannut kuvitellakaan, kuinka paljon sen eteen piti tehdä töitä. Mutta kilpailutapahtuma oli kaikin puolin onnistunut”, Ruoho kiitteli.

 

(Suomen PGA ry 14.12.2016 21:30:00)
«« Edelliselle sivulle


TOURIT

Sivujen tuotanto: golfpiste.com