SUOMEN PGA RY
PROFESSIONAL
GOLFERS´
ASSOCIATION
Uutiset
TUOVINEN SIIRTYI KÄRKEE ENNEN FINAALIKIERROSTA 

tuomas tuovinen (kuva mikael tuulio)
Tuomas Tuovinen (kuva Mikael Tuulio)

Kotikentällään pelaava Tuomas Tuovinen (-6) nousi Audi PGA Finland Championshipin kärkeen toisena kilpailupäivänä. Perjantaina loistavan 65 lyönnin kierroksen pelannut Tuovinen on lyönnin edellä avauspäivän jälkeen kärkitilalla ollutta Mikael Salmista (-5).

Perjantain kierroksen jälkimmäiset yhdeksän reikää kuusi alle parin pelannut Helsingin Golfklubin Tuomas Tuovinen oli perjantain kovin nimi PGA:n mestaruuskilpailuissa Talissa. Kaiken kokenut Tuovinen oli mahtikierroksensa jälkeen tyytyväinen mies.

”Sain takaysillä kaikista paikoista sisään. Tein kuusi birdieä, ja mukaan mahtui myös muutama hyvä par-pelastus”, Tuovinen kertasi. Hän on pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 71–65.

Kotikenttäedusta Tuovinen ei osannut sanoa, tai hän ei ainakaan suostunut myöntämään sitä.

”En tiedä oliko siitä apua, vaikea sanoa.”

Tuovinen on voittanut urallaan useita kilpailuja, mutta PGA:n mestaruutta hän ei ole voittanut. Sen saavuttaminen on hänelle selkeä tavoite lauantaina.

”Ei parane mennä asioiden edelle. Kyllä siellä ihan tosissaan saa pelata. Katsotaan sitten, miten homma päättyy”, Tuovinen totesi kilpailun huipennuksesta.

PGA:n mestaruuskilpailu on golfammattilaisten kokoontumispaikka. Tuovinen sanoi, että on viihtynyt mainiosti Talin tunnelmassa.

”Meitä on täällä hyvä PGA-porukka kasassa. Tunnelma on ollut hyvä ja ilmat ovat suosineet”, Tuovinen sanoi lopuksi.

 Mikael Salminen (-5) pelasi perjantaina tuloksen 67, ja hän on vain lyönnin Tuovista perässä. Kilpailun kolmanneksi nousi Linus Väisänen (-2). Tuomas Pollari, Ossi Mikkola, Ville Karhu ja Janne Mommo jakavat neljättä sijaa tuloksessa -1.

 Kilpailun päätöskierros pelataan lauantaina. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle. Ensimmäiset ryhmät starttaavat 8.00. Kärkiryhmä starttaa 10:10.

 

(Suomen PGA ry 1.7.2016 17:00:00)
«« Edelliselle sivulle

Lisätietoa

TOURIT

Sivujen tuotanto: golfpiste.com